Crèche en Peuters

Tijdens de ochtendsamenkomsten kunt u uw kind(eren) van 0 tot 4 jaar met een gerust hart achterlaten in de crèche. De leidsters van de crèche zorgen voor een plezierig samenzijn met de kinderen zodat u rustig de samenkomsten kunt bezoeken. We vinden het belangrijk dat de kleintjes zich in de crèche veilig en prettig voelen.

De crèche bestaat uit twee groepen: de babygroep van 0 tot 2,5 jaar (groep 1) en de peutergroep van 2,5 tot 4 jaar (groep 2). Bij het brengen van de kinderen worden namen en bijzonderheden (bijv. fruithapje, koekje, etc.) genoteerd.  De kleine kinderen van groep 1 kunnen daarna heerlijk spelen, rusten, wat eten of drinken of samen met de leiding een boekje lezen. In groep 2 gaan de kinderen eerst gezellig spelen, daarna gaan we met elkaar wat drinken en een koekje eten. Vervolgens bidden we samen. De kinderen krijgen op hun niveau een bijbelverhaal te horen , we gebruiken hiervoor de bekende serie ‘B-boekjes’.  Na het verhaal mogen de kinderen lekker knutselen of tekenen. We zingen met elkaar of zetten een mooie cd aan.  Aan het einde van de samenkomst worden de kinderen door de papa’s, mama’s en/of verzorgers weer opgehaald.
Bovenal mogen de kinderen zichzelf zijn en genieten en mogen we de liefde van God aan de allerkleinsten meegeven.

Kinderwerk: KidsCorner

Kids heeft natuurlijk alles te maken met de doelgroep: kinderen van de basisschoolleeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Corner verwijst naar de hoeksteen in de Bijbel (Jezus Christus), de brug tussen God en mensen, en dat is dan de link naar onze gemeente (de Brug) waar het kinderwerk onderdeel van uitmaakt.
Kids en Corner wordt met hoofdletters geschreven. De hoeksteen Jezus Christus schrijven we al met een hoofdletter en door Kids ook met hoofdletter te schrijven, laten we zien dat God hen ook heel belangrijk vindt. De hoofdletters “K” en “C” verwijzen eveneens naar Koning Christus.

Indeling in groepen

We hebben binnen KidsCorner de kinderen ingedeeld in groepen zoals op de basisschool, zodat we de kinderen goed op hun eigen niveau kunnen benaderen. We hebben in totaal 7 groepen.

 • Gele groep: basisschool groep 1 en 2
 • Groene groep: basisschool groep 3 en 4
 • Rode groep: basisschool groep 5
 • Oranje groep: basisschool groep 6
 • Paarse groep: basisschool groep 7
 • Blauwe groep: basisschool groep 8
 • Witte groep: Kinderen met een beperking

Een ochtend met de kinderen

De kinderen zijn vanaf 9.40 uur welkom bij de spel-inloop. Elk kind wordt welkom geheten en krijgt een keycord in de kleur van de eigen groep met zijn of haar naam.
Na de spel-inloop komen de kinderen samen om te zingen, te luisteren naar een verhaal en te kijken naar drama of poppenkast.
De kinderen van de paarse en blauwe groep draaien dan een eigen programma: Rock Steady, dat gericht is op jonge tieners.
De kinderen gaan daarna naar het lokaal van hun eigen kleur. In de kleine groep is de verwerking van de ochtend. Dit is gericht op de leeftijd en aan de hand van het thema uit het programma van de ochtend.

Welkom bij het jeugdwerk van de Brug

De jeugd van de Brug is een groep van ruim 80 jongeren. Vanuit KidsCorner (kinderwerk) stromen de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, door naar de jeugd. Daarnaast nemen de jongeren hun vrienden mee naar jeugdactiviteiten van de Brug. Het is gaaf om te zien dat hierdoor het aantal jongeren dat naar de jeugd komt nog steeds groeit!!De tieners en jongeren willen radicaal voor Jezus gaan. De afgelopen jaren hebben veel jongeren deze keuze gemaakt. Zij zijn levende getuigen en een voorbeeld voor andere jongeren. Ze willen de liefde van God uitdelen aan iedereen. Wauw, wat hebben we al veel gave dingen meegemaakt !!!Op deze pagina vind je informatie over de activiteiten die de Brug organiseert voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar. We hebben:

 • 4x per seizoen (jaar) een jeugddienst
 • 5x per seizoen (jaar) Jeugdaccentdiensten
 • om de week Brainwave jeugdavonden (Bijbelstudie)
 • om de week ontspannen Meetingpoint avonden
 • er is ook Bijbelstudie vanaf 12 jaar
 • Life Hurts God Heals; een hulpprogramma voor jongeren
 • elke start van het seizoen een supergaaf STARTWEEKEND!
 • en nog veel andere activiteiten

Er is vanuit de gemeente een groot verlangen om verder te bouwen aan een sterk jeugdwerk, waarbij de missie van onze gemeente om van “niet-christenen toegewijde discipelen van onze Here Jezus te maken”, onze belangrijkste opdracht is. Dat betekent dat de jeugdleiders niet stil zitten, maar met jullie een programma willen maken wat ook echt leuk is. Doordat jullie als tieners zelf helpen met het maken van het programma, past alles goed bij jullie eigen belevingswereld. Zo ben je een voorbeeld voor elkaar en word je zelf discipel.Wij willen als leiding van het jeugdwerk, Jezus brengen in jullie harten. Onze drijfveer is liefde en bewogenheid, voor alle jongeren in Hoogeveen en omgeving! We zullen altijd zoeken naar mogelijkheden om onze passie, die bij God vandaan komt, aan jullie te laten zien.

Onze uitgangspunten zijn:

 • oog hebben voor elkaar
 • het goed hebben met elkaar
 • naar buiten gericht zijn en actief zijn

Het is een veilige leerplek om te ontdekken wat de gaven en talenten zijn van iedere jongere. In dit alles zal God steeds meer zichtbaar worden in je leven.

JVK: Jongvolwassenenkring

Beste 18-25 jarige: van harte welkom op de JVK! 

Wij vormen met elkaar een mooie groep die eens in de twee weken op de zondagavond tussen 19:30 en 22 uur ons ons pand aan de Carstenstraat 81 in Hoogeveen bij elkaar komt.

Vaste ingrediënten op deze avonden zijn o.a.: tijd voor ontmoeting, gebed met en voor elkaar en voor een eerlijk gesprek rondom een bijbels thema, waarbij we onze vragen en gedachten delen en spiegelen aan Gods Woord. Ook bezoeken we christelijke events zoals Kingdom Culture in Groningen.

We willen graag groeien in liefde voor God en voor elkaar en ontdekken wat wij in deze wereld voor en door Hem kunnen betekenen als Zijn leerlingen.

Wil je meer weten of een keertje sfeer komen proeven? Stuur dan een appje naar mij, Esther Grasmeijer 0639556319 of mail naar


Leuk om van je te horen en we zien uit naar je komst!