KidsCorner

Kinderwerk: KidsCorner

Kids heeft natuurlijk alles te maken met de doelgroep: kinderen van de basisschoolleeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Corner verwijst naar de hoeksteen in de Bijbel (Jezus Christus), de brug tussen God en mensen, en dat is dan de link naar onze gemeente (de Brug) waar het kinderwerk onderdeel van uitmaakt.
Kids en Corner wordt met hoofdletters geschreven. De hoeksteen Jezus Christus schrijven we al met een hoofdletter en door Kids ook met hoofdletter te schrijven, laten we zien dat God hen ook heel belangrijk vindt. De hoofdletters “K” en “C” verwijzen eveneens naar Koning Christus.

Indeling in groepen

We hebben binnen KidsCorner de kinderen ingedeeld in groepen zoals op de basisschool, zodat we de kinderen goed op hun eigen niveau kunnen benaderen. We hebben in totaal 7 groepen.

  • Gele groep: basisschool groep 1 en 2
  • Groene groep: basisschool groep 3 en 4
  • Rode groep: basisschool groep 5
  • Oranje groep: basisschool groep 6
  • Paarse groep: basisschool groep 7
  • Blauwe groep: basisschool groep 8
  • Witte groep: Kinderen met een beperking

Een ochtend met de kinderen

De kinderen zijn vanaf 9.45 uur welkom bij de spel-inloop. Elk kind wordt welkom geheten en krijgt een keycord in de kleur van de eigen groep met zijn of haar naam.
Na de spel-inloop komen de kinderen samen om te zingen, te luisteren naar een verhaal en te kijken naar drama of poppenkast.
De kinderen van de paarse en blauwe groep draaien dan een eigen programma: Rock Steady, dat gericht is op jonge tieners.
De kinderen gaan daarna naar het lokaal van hun eigen kleur. In de kleine groep is de verwerking van de ochtend. Dit is gericht op de leeftijd en aan de hand van het thema uit het programma van de ochtend.

 
Missie en Visie
Missie en Visie Door onze missie te verwoorden, kan iedereen weten wat het gezamenlijke doel is waaraan bij KidsCorner wordt gewerkt.

Lees meer
Kernwaarden
Kernwaarden De onderstaande kernwaarden zijn een leidraad in ons kinderwerk, zodat én God én het kind én de medewerker ervan geniet

Lees meer
Waarom belangrijk?
Het kind staat centraal Bij KidsCorner staat het kind centraal en zijn de activiteiten op het kind gericht. Om dit uitgangspunt

Lees meer
Ochtendprogramma
Het kinderprogramma van KidsCorner op zondagmorgen De mooiste uren van de week voor de kinderen op zondagmorgen: De kinderwerkers komen zondagochtend om

Lees meer
Zendingsprojecten
Kinderen sparen voor zendingsprojecten De kinderen sparen iedere zondag voor een bijdrage aan de zendingsprojecten van KidsCorner. Elk kwartaal sparen we voor

Lees meer