Jong volwassenen kring

Wij zijn een huiskring voor jong volwassenen, dus voor 18+ tot …. Een keer in de week komen wij op zaterdagavond om 20.00 uur bij elkaar in Echten. Op deze avond zijn een aantal zaken belangrijk voor ons.

Hieronder willen wij kort weergeven wat er op zo’n kringavond gebeurt en welke zaken wij belangrijk vinden. De avond begint met elkaar te ontmoeten; lekker bijpraten en delen wat je bezig houdt. Hierna gaan wij met elkaar muziek maken. Dus naast muziekinstrumenten spelen, zingen wij ook met elkaar. Dit wordt voorbereid door enkele kringleden. Deze tijd gebruiken wij om God te aanbidden en Hem te zoeken in gebed. Daarna openen wij met elkaar de Bijbel. Elke avond is er een ander thema. De kern is: Gods woord overdenken, ons leven spiegelen en groeien in Hem. Wij hebben een diep verlangen om Jezus te volgen. Er is ook tijd om elkaar te bemoedigen, voor elkaar te bidden en naar elkaar te luisteren. Deze tijd sluiten wij af met gebed.

Hierna is er tijd om door te praten over het onderwerp, nieuwe vriendschappen aan te gaan of andere vriendschappen te verdiepen. Je kunt ook gaan poolen, tafeltennissen of andere spelletjes doen. Er is elke avond nog wat lekkers, vaak iets warms. De avond is ongeveer rond 23.30 uur afgelopen. Het mooie van een huiskring is dat dit niet het enige is. Kring ben je de hele week door. Ook in de tussenliggende tijd willen wij er voor elkaar zijn: om te bemoedigen, met elkaar te bidden, te delen en ga zo maar door. Het is fijn om er voor de ander te zijn en dat er een ander is als jij dat nodig hebt.

Daarnaast hebben we 4 x per jaar een bijzondere avond waar we iets anders doen met onze kring. Op zo’n avond gaan we bowlen, bij het kampvuur zitten, eten met elkaar, spelletjes doen of wat er ook maar verzonnen wordt.

Gemiddeld zijn we met 20 mensen bijeen om elkaar én God te ontmoeten.

JVK 3